Spring naar de hoofdinhoud

Een revolutie in de ventilatiemarkt:

Airmaster lanceert een nieuwe, baanbrekende HVAC oplossing

Een revolutie in de ventilatiemarkt:

Na meer dan 5 jaar onderzoek, stelt de Deense ventilatiefabrikant Airmaster een nieuwe, revolutionaire HVAC oplossing voor: de AMX. De AMX controleert zowel de luchtkwaliteit als de ruimtetemperatuur - een mijlpaal in de snelgroeiende markt voor ventilatie-oplossingen, nu de focus op binnenklimaat en duurzaamheid toeneemt.

Airmaster heeft zich sinds zijn oprichting in 1991 geprofileerd als specialist in het aanbieden van decentrale ventilatie-oplossingen voor scholen, kantoren en kinderdagverblijven in heel Europa.

Vandaag staat het bedrijf uit Noord-Jutland op het punt om een gloednieuw, innovatief product op de ventilatiemarkt te lanceren.

Airmaster introduceert de AMX, het eerste product in zijn soort dat ventilatie combineert met temperatuurregeling.

- Op dit moment kan niemand anders een soortgelijk ventilatieproduct met geïntegreerde koeling en verwarming aanbieden. Normaal gesproken zijn er drie afzonderlijke systemen nodig om voor luchtverversing en temperatuurregeling te zorgen. Wij brengen nu een product op de markt dat deze drie functies combineert. Daarnaast is de AMX een compacte unit, en is het apparaat zuiniger en stiller dan vergelijkbare alternatieven. Dit product is voor ons en voor de markt een doorbraak en daar zijn we trots op, zegt Lars Winther, Product Manager bij Airmaster.

De AMX is het antwoord op de toenemende vraag naar energiezuinige ventilatiesystemen

Airmaster krijgt steeds meer vraag naar ventilatie-oplossingen, zowel in Denemarken als in de rest van Europa. Een goed binnenklimaat staat hoger op de agenda dan ooit. Dit gaat gepaard met een groeiende belangstelling voor zuinigere ventilatiesystemen, en de AMX is hier de perfecte oplossing voor:

- De aandacht voor een gezond binnenklimaat zal niet verdwijnen. Integendeel, we zien momenteel dat overheden maatregelen nemen om het binnenklimaat zowel in de woningbouw als in de utiliteitsector te verbeteren en er worden middelen vrijgemaakt om te investeren in projecten rond duurzaamheid en energiebesparing . Dit geldt zowel in Denemarken als in de rest van Europa. We hebben bv. een sterke groei gezien in Duitsland en Nederland ten gevolge van subsidies voor ventilatie in scholen, zegt Lasse Mikkelsen, commercieel directeur van Airmaster, en voegt daar meteen aan toe:

- Nu tillen we onze ventilatie-oplossingen naar een hoger niveau met een energiezuinig product dat zowel kan koelen, verwarmen én ventileren. Dit is een interessant alternatief voor de traditionele oplossingen die vandaag de dag gebruikt worden.

De lancering is het resultaat van forse investeringen in productontwikkeling
Al jarenlang werkt Airmaster achter gesloten deuren aan de AMX. Er werd aanzienlijk geïnvesteerd in de eigen ontwikkelingsafdeling – er werd onder andere een testcentrum van 400 vierkante meter in januari van dit jaar geopend.

Productontwikkeling is altijd al een topprioriteit geweest voor Airmaster.

- In een competitieve en snelgroeiende markt moeten we onze concurrenten altijd een stap voor zijn op het gebied van ontwikkeling. Daarom investeren we al een aantal jaren sterk in onze R&D afdeling. De AMX is daar een mooi voorbeeld van. Dus het feit dat we nu klaar zijn om een product van dit kaliber te lanceren, is een bewijs dat de gevolgde strategie de juiste was. Onze medewerkers hebben meer dan vijf jaar het beste van zichzelf gegeven en kunnen nu eindelijk zien dat hun werk vruchten afwerpt," besluit Lars Winther.

De AMX zal deel uitmaken van een gloednieuwe productlijn die Airmaster de komende jaren op de markt zal brengen. In eerste instantie is de AMX bedoeld voor kantoor- en vergaderruimten waar zowel nood is aan een goed binnenklimaat als aan een comfortabele ruimtetemperatuur. 

Verkoopteam

Nathalie Duquesne

Nathalie Duquesne

Country Manager Benelux

Department Benelux
Maarten Diels

Maarten Diels

Service & Key Account Manager

Department Vlaanderen
Phillip Davies

Phillip Davies

Projectadviseur

Department West - Nederland
Jean-Paul Pil

Jean-Paul Pil

Projectadviseur

Department Oost - Nederland